Koor

Puur Sangh op zoek naar projectleden

Op zondag 23 december 15.00 uur voert Puur Sangh, Weihnachts–Oratorium uit van J. S. Bach, in de Maria Presentatiekerk. De delen 1-2-5-6 worden gezongen. Het Brabant Sinfonia zal het koor begeleiden en er zullen 4 solisten optreden dit alles onder leiding van dirigent Ad Vergouwen.
Wij zoeken projectleden. Hoge sopranen, tenoren en bassen.

De repetities zijn op donderdagavond van 20.15 uur tot 22.30 uur in De Klepel, Kerkstraat 6 in Asten.
Er zijn 2 instroomdata. Vanaf 12 april of vanaf 23 augustus.
Vanaf 23 augustus, contributie projectlidmaatschap, incl. de Bärenreiter partituur, is € 50,-. Vanaf 12 april, incl. de Bärenreiter partituur kosten € 70,-.

Zo kun je het hele traject van instuderen tot applaus meemaken en misschien smaakt het naar meer. Vrijblijvend een repetitieavond meedoen is mogelijk. Zie je in bovenstaande uitvoering een uitdaging en wil je met ons mee zingen, dan nodigen wij je uit om je als projectlid aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
J
e kunt je ook aanmelden door dit formulier in te vullen en te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zijn er nog vragen dan horen we graag van je, en natuurlijk zien we jouw aanmelding het liefst zsm tegemoet. Super leuk.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.facebook.com/agkpuursangh


IMG 3370
IMG 3371
IMG 3375
IMG 8754
 

Het Astens Gemengd Koor Puur Sangh is opgericht in 1966 en vierde in 2016 het gouden jubileum. Het bestaat uit zo'n 80 enthousiaste leden uit Asten en omstreken. In 2006 kreeg het zijn huidige naam. Vanaf juni 2015 staat Puur Sangh onder leiding van dirigent Ad Vergouwen.

Het koor zingt graag grote werken, zoals Die Schöpfung van Haydn tijdens 'Asten klinkt als een klok' in 2009 en drie jaar later bij de viering van 'Asten 800'. Of romantisch werk als Der Stern von Bethlehem, uitgevoerd bij de Kerstconcerten van 2011 en 2015. Verder werden al uitgevoerd het Te Deum van Bizet, de Mis in D van Dvorak, Schicksalslied van Brahms, de Vespers van Mozart, de Harmoniemesse van Haydn, het Te Deum van Bruckner, de Messa di Gloria van Puccini en delen uit de liturgie van Johannes Chrysostomos van Tsjaikovski. En ook moderner werk wordt niet geschuwd, zoals het Te Deum van de hedendaagse Waalrese componist Arno ter Burg, opgevoerd tijdens 'Asten klinkt als een klok' in 2014. Het jubileumconcert in 2016 kenmerkte zich door de keuze van Misa a Buenos Aires of Misa Tango. 

Naast het klassieke repertoire maakt het koor ook graag uitstapjes naar het lichtere genre. Een voorbeeld daarvan brachten we ten gehore bij een flashmob bij de opening van het vernieuwde Midas-winkelcentrum. Of  een optreden samen met Theo Lokin en The Blue Note combo, met een heel swingend en jazzy repertoire.

Puur Sangh heeft ook naam gemaakt met grote projecten. Zo organiseerde Puur Sangh in 2007 de Van Asten Zangersdag. Ongeveer 250 mensen met de naam Van Asten vormden een gelegenheidskoor en genoten van een geweldige dag. Veel leden herinneren zich ook nog graag hun deelname aan de musical Anatevka in 2007. Een heerlijke zangdag was het meezing¬concert Mozart-Vivaldi van september 2009, dat een ongekend succes werd. Ook het jubileumjaar kende weer een groot project: Vocaal op de Pedaal op 26 juni. 

Op geheel eigen wijze draagt Puur Sangh zo zijn steentje bij aan het culturele leven van Asten.

Tot slot vermelden we graag de diverse korenreizen die gemaakt zijn in steden dichterbij en verder weg. We maakten meerdaagse reizen naar Praag en naar Berlijn, waar we op bijzondere plaatsen hebben mogen concerteren. Verder bezochten we Gent, Antwerpen, Keulen, Haarlem, Dordrecht en traden we tweemaal op bij de Catharinakerk-concerten in Eindhoven. In 2011 en 2016 traden we op tijdens de Koepelkerkconcerten in Lierop. 

U bevindt zich hier: Home Vereniging Koor

Maintained by VLG Webhosting