Kerstconcert

Centraal Felix Mendelssohn

760781_detail.jpg Zijn werken stonden stonden centraal tijdens het bijzondere Kerstconcert van 23 december jl. Psalm 98 'Singet dem Herrn ein neues Lied', 'Hör mein Bitten', orgelspel door Rob Nederlof, uit Sonate IV opus 65, Allegro con brio (Mendelssohn), 'Verleih uns Frieden', tekstvoordracht en als slot Psalm 42  'Wie der Hirsch schreit nach frischem Wasser'.
Met medewerking van het Valkenswaards Kamer Orkest, Caroline Spanjaard  sopraan, Rob Nederlof orgel, Bart
van Roosendaal tekstvoordracht, dit alles onder de zeer professionele leiding van dirigent
Ad Broeksteeg.

 Een volle kerk kon genieten van de mooie werken van componist Mendelssohn. Zeer gepassioneerd uitgevoerd
door alle betrokkenen.

image00003.jpg     image00002.jpg
image00001.jpg    image00004.jpg

100_agk_puur_sangh_2012_109_fotomath_puur_sangh_2012_img_4339.jpg


foto's Mathy Heijmans

Uitwisseling met Con Amore

Gastoptreden De Ruchte Someren
Zaterdag 27 oktober heeft Puur Sangh als gastkoor opgetreden bij Con Amore in De Ruchte te Someren. Voor de pauze traden voor het voetlicht Femmes Vocales uit Meyel en de organiserende vereniging Con Amore uit Someren-Eind. na de pauze was het podium voor agk Puur Sangh. We zongen een aantal spirituals met Petra en Jenny als solistes. Vervolgens, met Ida aan de vleugel, zongen we Plaisir d'Amour. Het was een sfeervol optreden met originele aankondigingen van de werken door onze dirigent Ad. Het schiep een speciale band omdat diverse leden van Puur Sangh eveneens lid zijn van Con Amore. Mede daarom was er sprake van een heel gezellige nazit in De Ruchte. 

27-10-12_petrakoor.jpg27-10-12_ad_piano.jpg uitwisselingsconcert 27-10-12 27-10-12_dirigenten.jpg

Sponsoractie

Uitreiking sponsorgeld Plus Actie
Tijdens een 'Sponsoractie feestavond' op 10 september  in zaal Jan v. Hoek, reikte Plus Rijsemus Asten  sponsorbedragen uit aan de deelnemende verenigingen in Asten. Het gespaarde sponsorbedrag werd symbolisch uitgereikt d.m.v. een waardecheque. Puur Sangh heeft zegeltjes weten te plakken tot een sponsorbedrag van  € 256,-. Niet alleen koorleden, maar ook ereleden en vrienden hebben hier hun steentje aan bijgedragen; hartelijk dank hiervoor. Ook werd tijdens de feestavond op ‘spannende wijze’ de winnaars bekend gemaakt van de collagewedstrijd. Elke vereniging had een aantal punten mogen verdelen over de ingeleverde collages die in de supermarkt zijn opgehangen. En, wat een verrassing…  Puur Sangh mocht een 5e prijs in ontvangst nemen van € 150,- . Dit hebben we te danken aan drie creatieve meiden van Puur Sangh: Marian, Annelies en Ine.  Dank jullie wel, dit bedrag komt de verengingskas zeer ten goede.

Ter informatie (een deel van) de uitslag van de collagewedstrijd:
1e prijs: Buurtvereniging ’t Liender,
2e prijs: TWC
3e prijs: Grand Canyon Country Dancers
4e prijs: Vogelvereniging Zang en Kleur
5e prijs Puur Sangh tevens een 5e prijs voor EHBO Asten.
 

Braderie

Zondag 2 september jl stond agk Puur Sangh met 2 kramen op de braderie. Dankzij Wim en Marij van Veghel, zij hebben nl  deze kramen gesponsord. Echt helemaal geweldig. Het was een gezellige drukte op de braderie en de kraam van Puur Sangh werd druk bezocht. Koorleden hadden goed bruikbare spullen ingebracht om te verkopen. Nou dat is prima gelukt. Er is een geweldig bedrag bijeen gesprokkeld. Chapeau! Johan was druk doende mannen te werven voor ons koor en Jenny zorgde ervoor dat potentiele klanten voor de fietsen even binnen liepen bij Wim. Maria en Berdie, de initiatiefnemers van deze happening, vormden een goed lopend team die de leuke zaken aan de man/vrouw wisten te brengen. Geweldig!

 

braderie 2012   braderie 2012

Koninklijke onderscheiding

 

Ons erelid Miet Berkers-Joosten (75) heeft op dinsdag 24 april de Koninklijkeonderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau gekregen. Waarnemend burgemeester Peter Grem reikte de onderscheiding uit aan Miet op haar thuisadres Cactusstraat 2 in Asten. Vanaf 1952 is Miet op intensieve wijze vrijwilligster op velerlei gebied. Miet is een actief lid van de bridgeclub en zangvereniging Puur Sangh. Bij beide verenigingen heeft ze jaren in de redactie van het clubblad meegewerkt. Zij heeft een brede maatschappelijke belangstelling. Op sociaal gebied (KBO, Hartentroef, De Beiaard, wijkraad, Nierstichting) zet ze zich al jaren actief in. 
Van harte gefeliciteerd Miet met deze onderscheiding. Ook Hendrik van harte proficiat.

 

Boekpresentatie

Op zaterdag 19 mei heeft agk Puur Sangh tijdens de boek presentatie 'Asten 800 jaar' een viertal liederen ten gehore gebracht. In samenwerking met Pro et Contra werd het lied gezongen 'Het Dorp' van Wim Sonneveld in een bewerking van Jean Ferrat, tekst Friso Wiegersma.
De koorbewerking was van Jan Geven. Solo Leo van Bussel. Joop Martens op gitaar en Jan Geven op stagepiano. 

 

 boekpresentatie_fotom.heijmans.3.jpg  boekpresentatie_fotom.heijmans.2.jpg
 boekpresentatie_fotom.heijmans.1.jpg  boekpresentatie_fotom.heijmans.4.jpg

foto's Mathy Heijmans  

U bevindt zich hier: Home Agenda 2012

Maintained by VLG Webhosting