Welkom

 Puur Sangh geeft concerten in  Trier

Koorfoto Trier 2024 05 14 om 002007 d9c6ec35

Foto Mathy Heijmans

Puur Sangh is van 9 tot en met 12 mei op koorreis geweest in de culturele stad Trier in Duitsland.

Op 10 mei verrasten we vele toehoorders in de prachtige Dom. Ook wij genoten van de prachtige akoestiek in deze majestueuze Dom.

Op 11 mei mochten we onverwachts een concert geven in de imposante Basilica van Constantijn. Magnifiek was het, wat een klank. Na de stadswandeling werden we verwacht bij de bekende Porta Nigra voor een buiten concert op het podium in de Brunnen. Trier organiseert jaarlijks de Brunnen Hofkonzerte. Deze dag met Nederlandse Blaasorkesten en één koor, Puur Sangh uit Asten. Ook hier was de klank met Puur Sangh erg mooi en dit zelfs in de buitenlucht, met een speciale kiosk op een prachtige locatie.

Op zondag 12 mei, moederdag,  mochten we de H.Mis opluisteren in de Liebfrauenkirche naast de Dom. Ook dit optreden was een geweldig ervaring in deze kerk, met een prachtige akoestiek, kleurrijke gebrandschilderde ramen  en met het imposante orgel bespeeld door de vaste organist van de kerk.

We zijn een ervaring rijker met deze geweldige koorreis in Trier. En we laten als Puur Sangh uit Asten Nederland een mooi visitekaartje achter. We hebben genoten, het is een prachtige, gezellige, muzikale en onvergetelijke koorreis geweest.

Concert in Liebfrauenkirche in Trier 2024 05 14 om 002008 8e9249a7

 Foto Mathy Heijmans  


 Foto Banner 1IMG 5883JPEG

PUUR SANGH BRENGT ‘SONÍDOS’, EEN MIX VAN ARGENTIJNSE KLANKEN!

Gemengd Koor Puur Sangh is gestart met de voorbereidingen van hun concert, genaamd ‘Sonidos’, op zondag 24 november om 15 uur in de Maria Presentatiekerk te Asten. ‘Sonídos is het Spaanse woord voor klanken en staat voor een mix van Zuid-Amerikaanse muziek die zowel van het platteland als van de grote stad Buenos Aires afkomstig is.

Na Mozart en Puccini kiest Puur Sangh deze keer met ‘Sonídos’ een hele andere richting! Er zal een zeer kleurrijk concert neergezet worden met veel verschillende aanstekelijke Argentijnse ritmes!

In het eerste deel van het concert zal de Misa Criolla van Ariel Ramirez ten gehore worden gebracht. Deze Misa is een meesterwerk dat de traditionele Latijns Amerikaanse muziek en de katholieke liturgie samenbrengt. Het koor zal worden begeleid door het ensemble Gruppo Los Criollos met als solist de tenor Alvaro Pinto Lyon. Criollo staat voor de vele culturele invloeden in Argentinië.

Het tweede deel zal in het teken staan van de Tango, de muziek die ontstaan is in de sloppen- en buitenwijken van Buenos Aires. Puur Sangh zal hier begeleid worden door Roffa Tango, een vierkoppig ensemble uit Rotterdam met de uit Someren afkomstige Simone van der Weerden.

 

De kaartverkoop start op 1 juni aanstaande.


Ben je nieuwsgierig naar Puur Sangh, kom eens kijken en luisteren naar een repetitie. Misschien lijkt het je iets. Je bent van harte welkom in 't Kwartier.

Kijk hier voor meer informatie. 

0G7A6884 Puur Sangh Koorfoto t Kwartier 3840x2160 K7

Foto Mathy Heijmans 


We zijn te beluisteren en te bekijken bij Koor/audio.

Het koor wil bijdragen aan een levendige Astense cultuur. 

 Volg Puur Sangh op Facebooken op Instagram

Privacyverklaring  Puur Sangh   &  Cookieverklaring  Puur Sangh

 
 
U bevindt zich hier: Home algemeen Welkom

Maintained by VLG Webhosting